Dober email marketing

Email marketing je eden od najbolj učinkovitih načinov komuniciranja s strankami. Zakaj? Ker smo sodobni ljudje, vsi raje preberemo mail ali sms ali kaj podobnega medtem ko revije in časopise niti ne odpremo več. Email marketing se uporablja predvsem v namene spletne prodaje. V Sloveniji imamo strokovnjaka na tem področju in to je Filip Pesek, ki ti z veseljem pomaga pri spletni prodaji.

email marketing

Začetki niso enostavni, saj je potrebno zgraditi uporabno email bazo. Se pravi sporočila, ki jih boste pošiljali, morajo priti do pravih ljudi in vsebina maila mora biti zanimiva in raznolika. Email marketing je trenutno ena izmed cenejših oblik marketinga, ki ga do zdaj uporablja že skoraj vsako podjetje. Email marketing kot smo že omenili potrebuje svoj čas in veliko energije. Če že imate zgrajeno bazo, jo dobro preglejte. Je posamezen član na vaši email listi uporaben, vam odgovarja na razne ankete in podobno?

Glavno pravilo za dober email marketing je da poskušate stranko oziroma kupce nagovarjati osebno, tako se bodo čutili bolj pomembne. Eno izmed pravil za dober email marketing je tudi vsebina mailov ki jih pošiljate. Pripravite si načrt, kaj boste oglaševali, kakšna bo vsebina, komu boste mail poslali in kako pogosto. Pri vsebini je pomembno da je kratka in jedrnata, ker sami veste ko vidite pretirano dolg mail ga verjetno zaprete in zbrišete. Vedno se učimo, tudi ko mislimo da pošljemo vrhunski mail za email marketing, se vedno izkaže da je mail lahko še boljši. Poizkusite več strategij, vključite več novosti, vključite slike in zanimivo vsebino. Test, test, test, vse to vas bo na koncu pripeljalo do uspešnega marketinga in tako se boste marsikaj naučili. Email marketing ni enostaven, ni pa tudi najtežji. Vse kar zahteva od vas je da poskušate, pošiljate uporabne in zanimive maile ter ustvarite dobro bazo za email marketing.