laserska odprava dioptrije

Laserska odprava dioptrije vam omogoča, da se enkrat za vselej znebite očal

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki mora ves čas nositi očala in vas to moti? Se vam velikokrat zgodi, da očala kam založite in jih potem več ur iščete po stanovanju? Vas očala ovirajo pri športu in drugih prostočasnih dejavnostih? Bi se radi tega znebili enkrat za vselej? Potem je laserska odprava dioptrije prava rešitev za vas. Sicer se lahko odločite tudi za leče, a te so drage, pogosto jih je treba menjavati, potrebujete pa tudi tekočine za shranjevanje in čiščenje, kar je spet zamudno opravilo. Laserska operacija oči je tako zagotovo najboljša možnost, saj vam s to metodo vid popravijo v le nekaj sekundah.

Lasersko operacijo oči izvaja vse več okulističnih ambulant, ki želijo svojim strankam dolgoročno pomagati do boljšega vida. S pomočjo laserja enostavno preoblikujejo vašo zenico, da se svetloba od nje odbija drugače. Sam poseg je povsem neboleč in traja le nekaj sekund. Kirurg na prvem sloju roženice ustvari režo, jo odmakne in z laserjem odstrani nekaj tkiva roženice, potem pa režo namesti nazaj. Cena te storitve se razlikuje od ordinacije do ordinacije, saj okulisti uporabljajo različno tehnologijo, pri čemer so modernejše metode nekoliko dražje, kar pa ne pomeni, da so tudi kvalitetnejše. Pred posegom se je zato dobro pozanimati, kje bi bilo za vas najbolj ugodno in kateri okulist slovi po svoji učinkovitosti.

Laserska odprava dioptrije je načeloma primerna za vsakogar, vseeno pa se morate o posegu pogovoriti z okulistom. Ta bo s topografom naredil fotografije vaših oči in si ustvaril elektronski zemljevid, ki mu bo v pomoč pri operaciji. Za operacijo je nujno, da imate zdrave oči, da ste starejši od 21. let, da imate vsaj eno leto pred operacijo stabilno dioptrijo in da nimate težav s suhimi očmi. Stranskih učinkov skorajda ni, morda boste na začetku imeli malo bolj suhe oči, a to se bo kmalu popravilo.