Natečaj MladiVSE

Ustvarjajte na temo energije in energetike! Raziskujte, napnite možgančke in se poigrajte s svojimi idejami.

 

Električna energija je resnično »kul«, saj poganja vse vaše elektronske naprave, omogoča vam, da se učite s pomočjo računalnika, si širite obzorja s pomočjo televizije in komunicirate s prijatelji s pomočjo telefona. Kaj pravite na to?

 

V okviru komunikacijskega projekta »Mladi v svetu energije« smo razpisali vseslovenski šolski natečaj o energiji Mladi v svetu energije (krajše: MladiVSE).

Na natečaju MladiVSE lahko sodelujejo slovenske osnovne šole, srednje šole, šolski centri in dijaški domovi. Sodelujejo lahko tako zavodi, vključeni v program Ekošola, kot tudi drugi zavodi, ki niso vključeni v ta program.

Natečaj MladiVSE izvajamo v sodelovanju s programom Ekošola.

Nagradni natečaj MladiVSE je v šolskem letu 2016/17 razpisan za tri starostne skupine. Glede na starostno skupino je prilagojena tudi vrsta in težavnost pričakovanih izdelkov.

MALČKI (1.-3. razred OŠ)

Likovni izziv: Kako bi narisali električno energijo?


GLAVCE (4.-9. razred OŠ)

Likovno kontekstualni izziv: Izdelajte maketo elektrarn iz naravnih in odpadnih materialov  - med njimi poiščite tudi kakšne odpadne elektro materiale (baterije, žice, polnilci, kabli itn…)

RAZISKOVALCI (8. in 9. razred, srednja šola)

Foto/video izziv: Izdelajte foto zgodbo ali video zapis o pomenu električne energije za družbeni ali tehnološki napredek.
 

Opomba: 8. in 9. razredi imajo možnost izbire dveh projektov (lahko se pridružijo glavcam ali raziskovalcem).

 

Prijavite se!