Poljska

Poljska vam ponuja marsikaj lepega

Ste eni od tistih, ki radi raziskujete druge države? Če pogledamo samo Evropo jih je ogromno, ki so res vredne obiska. Poljska je ena od držav, ki ni mogoče tako obiskana od Slovencev, je pa vredna obiska. Ima ogromno znamenitosti, prav tako zelo tragično zgodovino. Tukaj v tej državi so se nekoč med drugo svetovno vojno dogajale prave grozote. Poljska je lepa, raznolika, turistično zanimiva država. Na spletni strani lahko najdete znamenitosti, ki se jih splača obiskati. Sem pa jo tudi sama obiskala, zato bom kar svoje vtise napisala v nadaljevanju.

Če bi radi poceni raziskovali državo, je to Poljska sigurno. Prav tako smo se mi za njo odločili, saj smo vedeli, da bomo zelo poceni prišli skozi. Težko je ugotoviti kaj komu ustreza. Nekateri imajo raje naravo, hribe ali slapove, drugi radi raziskujejo in obiskujejo mesta. Mesta na Poljskem so nekaj posebnega, je jih kar nekaj, ki vam se splača ustaviti. Krakov je eno od mest, ki je posebno in ima svoj čar. Seveda na Varšavo ne smemo pozabiti. V mestu najdete kar nekaj znamenitosti, ki so nekaj posebnega. Vroclav, mesto palčkov. Po mestu se sprehajate in iščete palčke, ki so prava atrakcija mesta. Potem so še tukaj mesta Poznan, Zakopani, ki jih ne izpustiti. Prav tako mesto Gdansk ob Baltskem morju.

Poljska

Poljska je znana po koncentracijskem taborišču Auschwitz. Tukaj so se dogajale hude reči, prave grozote. Čeprav ti tukaj priteče kakšna solza, mislim da bi moral vsak obiskati, kateri se potepa  v Poljski. Poljska nudi tudi čudovit grad Malbork, ki je prava turistična atrakcija. Če niste vedeli skriva tudi puščavo, ki je nekaj posebnega. Lahko bi kar naštevala in naštevala znamenitosti, ki sem jih sama obiskala z družino. Mi smo bili s svojim avtomobilom, saj ni tako daleč. Lahko greste tudi z avionom in tam najamete avto. Če še letos ne veste kam, vam priporočam Poljsko.