laminat

Svetle otroške sobe spodbujajo otrokovo kreativnost

Otroške sobe so nekaj posebnega, saj v njih odraščajo vaši ljubi otroci. Zato morajo biti sobe za vaše otroke svetle, zdrave, kakovostne in takšne, da otroka motivirajo ter spodbujajo k inovativnosti ter napredku. Otroci se morajo radi zadrževati v tej sobi, se radi igrati in učiti, lahko tudi jedo tam in običajno tudi spijo. Otroške sobe so multi funkcionalne, pa vendar morajo biti dovolj prostorne ter nenasičene s predmeti, da ima otrok dosti prostora za igranje na tleh.

otroške sobe

Otroške sobe imajo kakovostne postelje, lahko so enojne ali dvojne, pogradi na primer,  so eden nad drugim. Največkrat starši izberejo lesene inovativne postelje, ki imajo kakšen tobogan še zraven, plezala, za razvijanje motorike in so lepo pisano pobarvana. Les na otroka dobo vpliva, slabo pa plastika ali kovina, ki ju otrok velik del dneva in noči vdihava, če je doma. Dobro je otroku namestiti kašno leseno igralo za plezat in razvijanje motorike.

Otroške sobe morajo imeti velika okna, veliko svetlobe in svetle stene, pa ne bele. Bela je dolgočasna, naj bodo stene pisane a svetlejše, da bo otrok imel dosti svetlobe v življenju, da se bo vedno smejal ter bil vesel. Okna se morajo odpirati, da se soba lepo lahko tudi zrači.

Pod otroške sobe je najbolje, da je ogrevan in lesen ali iz kakovostnega vinila, kar se da dobro čistiti ter je toplo, če se otrok igra na tleh. V njegovo sobo na dajajte tepihov, itisonov in podobnega, kar zadržuje porah, ker bo soba hitro postala prašna in neprijetna za bivanje, otrok pa bo dobil alergije.

Pomembno je tudi, kakšno pisalno mizo ima in stol. Oba morata biti prilagojena njegovi starosti, ter ergonomska, da si ne izkrivlja hrbtenice. Kasneje ga bo namreč bolel križ, če za to že zgodaj ne boste poskrbeli. Naj ima osvetlitev na mizi dobro, predlagamo pa, da jim ne nameščate televizije v sobo.