Najstnik poklical policijo in zahteval, da ga aretirajo, ker se je doma napil

Policija v ameriški zvezni državi Arkansas se je nedavno soočila z eno izmed najbolj nenavadnih aretacij, ki se jim je kadarkoli pripetila.

V četrtek zvečer so prejeli klic 18-letnega klicatelja, ki je rekel, da v njegovem domu mladoletne osebe uživajo alkohol (V ZDA je najnižja starost za uživanja alkoholnih pijač 21 let).

Narednik Jonathan Wear je za medije povedal, da je mladenič očitno bil pijan in poklical policijo ter ovadil sam sebe. Sam je tudi izrazil željo, da gre v zapor.

Policisti, ki so prvi prišli na kraj dogodka, so bili sprva malo zmedeni. Mladenič je prišel ven iz svojega stanovanja z dvignjenimi rokami. Policisti so mislili, da je on sosed, vendar je mladenič sam povedal, da je on poklical policijo.

mladenič
Policisti ga sprva niso želeli odpeljati v zapor in so mu rekli, da naj samo ostane v stanovanju in preneha piti alkohol. Ponudili so mu možnost, da odide nazaj v stanovanje in se tam strezni. Vendar mladeniču to ni bilo všeč in je rekel, da res mora iti v zapor.

Mladenič naj bi povedal policistom, da je pil zato, ker je imel slab dan. Policisti še zmeraj ne vedo zakaj se je odločil poklicati policijo in ovaditi sam sebe.

Policisti so povedali, da sploh ni bil zelo pijan. Razložili so mu, da čeprav ne dosega zakonske meje za pitje alkohola, ga lahko pije v zasebnosti svojega doma. Vendar, ker ni želel oditi nazaj v svoje stanovanje so ga morali aretirati in odpeljati v zapor.

Obtožili so ga kršenja javnega mira in varnosti, vendar skrivnost zakaj je sam sebe obdolžil ostaja. Po zakonu zvezne države Arkansas morajo posamezniki, ki so pijani v javnosti ostati v zaporu vsaj šest ur.

Mladeniču so zadržali šest ur in ga po položeni simbolični varščini izpustili. Policija njegovega imena ni delila, saj mu ne želijo povzročati dodatnih težav.