koronavirus

Koronavirus

Koronavirus je danes že vsem znana tema. Vse se je začelo že lanskega leta na Kitajskem in se razširilo na celotni svet, tudi pri nas. Ampak lahko smo veseli, da se stanje v naši državi umirja in, da se je začelo že vse počasi odpirati. Epidemija koronavirusa nas je zadela v marcu in od takrat je se hitro širil, še posebej v domu za ostarele. Kakorkoli že pa se še kar širi, najbolj v Ameriki.

koronavirus

Lahko rečemo, da je koronavirus dejansko zaustavil svet. Mnoge države so se zaprle in tudi uredile karantene. Tako je bilo tudi pri nas, najprej je se ustavil javni promet, zaprlo se je veliko trgovin, vse do tega da so ostale odprte samo trgovine s hrano, pošte in banke. Prav tako smo in še moramo trgovine obiskovati z maskami, pred vstopom si nadeti rokavice ali pa si razkužiti roke. Prav tako pa je še kar tako, da ne smemo zapustiti svoje občine, ker nas v nasprotnem primeru čaka kazen. Prav tako je pa neznano, kdaj bo stanje tako mirno, da bomo nazaj lahko tudi potovali. Moramo vedeti, da bo koronavirus med nami še kar nekaj časa, ampak če bomo vsaj upoštevali ukrepe z maskami in razkuževanjem rok, bomo lahko vsaj pri nas živeli dokaj normalno.

Vse kar danes vemo o koronavirusu je, da je prišel iz Kitajske. Kaj točno se je tam dogajalo še vedno ni znano. Poznamo nekaj zgodb in vedno več je tudi teorij. Kakorkoli že pa bi se morali vsi zavedati, da koronavirus ni tako nedolžen in, da lahko zboli in umre vsak. Zato se moramo paziti in skrbeti, da ne bomo zboleli. Prav tako vedno spremljajte navodila vlade in, da boste vedno vedeli kako in kaj je s stanjem. Verjamem v to, da bomo pa lahko nekoč spet živeli normalno in, da bodo naredili tudi cepivo proti temu virusu.