Menu

Kompresorji

0 Comment

Za kompresorje ste sigurno že slišali, mogoče imate katerega doma, mogoče ste v fazi, da razmišljate katerega izbrati. Posebej so dobrodošli od https://www.pentiv.si/. Kompresorji so danes postali že kar doma redna oprema. Ne zavzamejo polno prostora ter olajšajo nam delo.

kompresorji

Poznamo več vrst kompresorjev, batne, vijačne ter kompresorje za zobozdravnike. Vsi kompresorji so na zrak, zato jim lahko tudi pravimo zračni kompresorji, ker povečujejo zračni tlak. Kompresor je, kot ena pumpa, saj z njimi lahko tudi polnimo razne pnevmatike v njih je zrak. Če imate doma mogoče kakšno orodje na zrak, so kompresorji še kako dobrodošli, zelo vam bodo olajšali delo. Zelo so uporabni v zobozdravstvu, v raznih laboratorijih v avtomobilski industriji. Tam, kjer mora biti vse sterilno, čisto se uporabljajo kompresorji brez olja. Ker lahko dobite oljne in ne oljne kompresorje. Niso glasni, so zelo tihi in tudi ne porabijo ogromno električne energije. Ne rabite se bat, če bo še en stroj pri hiši, da se bo poznalo pri stroških električne energije.

Če se odločite za nakup, poiščite res kvalitetne, da vam bodo dolgo služili, da dobite garancijo ter reden servis. V domači garaži, ga lahko postavite v vsak kot, saj vam ne zavzame ogromno prostora, poleg tega ga lahko prenaša vsak, ker je tako narejen. Če imate doma brusilnik, udarni vijačnik ali kaj podobnega vam  batni kompresor pride zelo prav. Za kakšne večje delavnice, industrijske objekte je najbolj primeren vijačni, kar je tudi večji in se ne da premikat. Dobro premislite, če rabite doma svoj kompresor, imate doma orodje na zrak, večkrat morate polnit pnevmatike. Te je sigurno dober nakup, saj boste delo opravljali lažje in hitreje. Kupite ga od priznanih proizvajalcev, kjer res dobite kvalitetnega ter garancijo. Če ne veste kateri je pravi za vas vprašajte strokovnjake, naj vam pomagajo pri izbiri, da ne boste kupovali nekaj brez veze.

Oznake: