Kaj je implantat

Vsak ima kdaj v življenju težave z zobmi, pa na gre zgolj za kakšno bolezen ali posledice slabe higiene, marsikdo pa iz različnih vzrokov ostane tudi brez zoba in mora zadevo sanirati, če želi imeti že naprej lep nasmeh in se samozavestno smejati. Prava rešitev za izgubo zoba je zagotovo zobni implantat, ki je dandanes nekaj že povsem vsakdanjega in tudi ne več tako velik tabu, kot je bil morda še pred nekaj leti.

implantat

Implantat je torej zobni vsadek oziroma nadomestek naravnega zoba. Zobni kirurg oziroma strokovnjak ga vgradi v čeljustno kost, postopek ni ravno zapleten in tudi ne zelo boleč, vse skupaj pa poteka hitro in tudi okrevanje je, če je vse pravilno in po načrtu, kar hitro. Seveda pa so potrebne neke priprave na implantat, torej mora strokovnjak najprej pregledati vašo ustno votlino in ovreči druge morebitne možnosti zdravljenja zoba. Morda je to še mogoče, če vam je zob že izpadel, pa so zobni vsadki najverjetneje edina in tudi najbojlša rešitev. Nikakor ni potrebe po tem, da bi se tega posega bali, saj je to dandanes nekaj že povsem običajnega in implantat se najde v ustih veliko ljudi, tudi takšnih, za katere si morda ne bi niti mislili. Tudi cenovno je postal že precej ugoden in časi, ko si mora za zdravje zob odšteti res veliko denarja, počasi minevajo. Tako da kar brez skrbi, strokovnjaki dobro vedo, kaj delajo in tudi vam bodo povrnili bleščeč nasmeh, ki si ga želite in s katerim boste očarali tudi druge ljudi.

Implantat je torej idealna rešitev za izgubo enega ali več zob, postopki vstavitve in samega zdravljenja niso zapleteni, vse skupaj poteka dokaj hitro in če ni zapletov, lahko spet kmalu zaživite tako kot včasih, Le da imate lepše zobe in se veliko raje na vsa usta smejite, kot ste se poprej.