Enostavno beljenje zob

Si želite filmsko bele zobe, pa nikakor ne dosežete tega učinka? V tem članku vam predstavljamo beljenje zob, s katerim boste imeli snežno bele zobe in nasmeh za milijon dolarjev. Beljenje zob je neinvaziven postopek, ki obstoječo barvo zoba spremeni v svetlejši odtenek in ga lahko opravite doma ali pa pri zobozdravniku, na primer pri https://dentalnozdravje.com/ . Naj vas najprej opozorimo, da snežno beli zobje niso najbolj naravni in da je priporočljivo če se odločite le za odtenek ali dva svetlejše zobe. Beljenje zob je postala storitev, ki mnogim izboljša samozavest in seveda polepša nasmeh. Pa pojdimo k osnovam, zakaj sploh imamo takšno barvo zob, kot jo imamo.

Zobe prekriva zobna sklenina od katere je odvisno kakšna bo barva naših zob. Bolj je debela sklenina bolj bodo zobje beli in beljenje zob ne boste potrebovali. Beljenje zob je lahko enostavno, najprej se ga lotite površinsko, torej s temeljitim vsakodnevnim ščetkanjem zob.

Če popijete veliko kave, čaja, rdečega vina, borovnic in če ste kadilec, bodo vaši zobje slej ali prej obarvani bolj rumeno kot običajno. Beljenje zob s temi živili ne bo učinkovito, saj bo hitro prišlo do razbarvanja. Na žalost tudi jemanje nekaterih zdravil povzroča obarvanje zob in prav tako staranje. Z leti zobje postajajo bolj temni. Takšna obarvanja zob niso škodljiva vendar je hrepenenje za beljenje zob še večja. Beljenje zob lahko opravite tudi pri zobozdravniku, ki vam s posebnimi napravami očisti zobni kamen ter del zabarvanja zob. Beljenje zob pa nam ne prinaša le pozitivnih posledic, vendar tudi negativne, zato se pred posegom dobro informirajte, da vam kasneje ne bo žal. Beljenje zob povzroča poškodbe zobne sklenine, ki pa naše zobe varujejo. Z različnimi produkti, ki jih dobite na spletu ni pametno razpolagati, če zanje ne dobite dovolj strokovnih informacij. Bolje da imate malo obarvane zobe, kot pa da vam preparati povsem poškodujejo zobno sklenino. Vsekakor priporočamo da se beljenja lotite pod strokovnim nadzorom in rezultat bo varen in zadovoljiv.