čistilna naprava

Mala čistilna naprava je obvezna povsod, kjer ni javne kanalizacije

Letos povsod čistilna naprava obvezna tam, kjer ni možnosti priklopa na javno kanalizacijo, kar si poglejte tukaj na spletni strani podjetja Gorec d.o.o. in rezervirajte svojo čistilno napravo na vaši lokaciji. Mala čistilna naprava je primerna za vse objekte, tudi za vikende, ki so malo oddaljeni in imajo sedaj še stare greznice, ki niso več dovoljene. Te nove naprave namreč temeljito čistijo odpadno vodo tako, da jo lahko vrnejo v naravo ne da bi bila kakorkoli strupena in da bi poškodovala naravo ter pitno vodo.

čistilna naprava

Mala čistilna naprava deluje tako, da ima dva ali tri prekate, skozi katere teče umazana voda, vendar se v prvem prekatu useda mulj, katerega predelajo bakterije in mikroorganizmi zato dalje teče bolj čista voda in na koncu jo ta proces tako očisti, da gre lahko naravnost v naravo. Na razpolago sta dve najbolj značilni napravi in sicer ena je naravna biološka in druga deluje na elektriko.

Katera čistilna naprava pa je primerna za vas. Najprej se odločite, katera vam je bolj všeč, električna, ki je avtomatizirana in čisti bolje ter hitreje, ali naravna. Tudi električna, če zmanjka elektrike, se spremeni ta v naravno čistilno napravo in deluje enako kot tista, ki elektrike nima. Je pa prva bistveno bolj nadzorovana in pa vpihuje zrak v vodo zato, da pospeši proces razkrajanja.

Odločiti se je treba še, ali bo primerna betonska, ali plastična čistilna naprava. Obe sta enakovredni in v redu, betonska pa je praktično večna. Sicer je plastična tudi vzdržljiva, ker sta obe narejeni monolitno iz enega samega kosa. Vendar betonske čistilne naprave ne morete povsod namestiti, ker je lahko teren tak, da tega ne dovoljuje. Takrat se bodo mojstri odločili, da bodo namestili plastično. Kako velika bo, pa je odvisno seveda od vaše porabe, števila uporabnikov in pa površine samega objekta ter namena objekta, iz katerega bo naprava čistila odpadne vode.