bambus

Bambus sreče

Nekateri zelo radi malo popestrimo naše stanovanje, naše police na oknih. Radi kupimo kakšen modni dodatek ali pa kakšno lepo lončnico. Nekateri imamo raje mogoče cvetoče rože, drugi kakšno zeleno lončnico. Se pa najdejo tudi ljudje, ki nimajo radi rož. Ampak, če bi jim povedal, da katera roža prinaša srečo, lahko v ljubezni ali pa v denarnici. Takrat pa si bi vsak premislil in kupil to čudovito rožo sreče. Ampak to ni navadna lončnica, to je bambus, ki vam lahko prinese srečo v vašem življenju.

bambus

Za bambus je sigurno že vsak slišal, mogoče ga ima tudi kdo doma na vrtu. Ampak to ni isto, ne gre za isto rastlino oziroma lončnico. Izhaja iz Kitajske, ampak je nekaj drugačnega, je posebna rastlina za v stanovanje, kjer lahko poskrbi za vitalnost, modro energijo in mir. Pravijo mu bambus sreče, mogoče ste že kdaj kje zasledili to ime, ampak si niste predstavljali, da je res nekaj v tem. Ta prekrasna zelena lončnica ne potrebuje posebne nege, niti zemlje. Navadno jo dobimo v loncu ali vazi, kjer so stebla zapičena v gobi. Ta rastlina vam ne more škodit, lahko vam samo zelo koristi in vam odžene neškodljive stvari v stanovanju.

Kot sem že omenila, dobite v loncu s stebli. Je pa seveda zelo odvisno koliko stebel ima ta vaša lončnica. Če boste imeli tri stebla bambusa, boste imeli srečo, mogoče pet, to je dobro za zdravje, dve stebli za ljubezen in zakon, osem stebel pomeni bogastvo, devet pomeni srečna številka, kar pomeni sreča in zadovoljstvo. Bambus je res nekaj posebnega, čeprav nimate radi rastlin ali rož, vam se ga splača enkrat kupit in postavit v stanovanje. Sami presodite kaj je najboljše za vas, to pomeni kupite ga s tolikimi stebli. Samo skrbite, da bo goba vedno vlažna in ne bo nikoli suha. Mogoče boste imeli srečo v denarju ali zdravju, poskusit se splača.