Afte v ustih oziroma ustne razjede

Afte v ustih oziroma ustne razjede

Ko slišite besedo afte na kaj najprej pomislite? Koliko vas sploh pozna to besedo, mislim da kar nekaj vas ne ve kaj to pomeni, ker tudi jaz sama do pred kratkim nisem vedela kako se pravilno temu reče. Ste pa sigurno se s to težavo že srečali, ker pravijo, da vsak jih kdaj dobi. Afte v ustih so tiste težave oziroma, kot eni izpuščaji, ki nas zelo ovirajo ter pečejo, ko jemo slano ali kislo hrano. So razjede, ki se nam naredijo po ustih in nihče prav ne ve zakaj nastanejo ali od česa. Najpogosteje se takrat vprašamo kako premagati afte, ko se nam pojavijo v naših ustih ali ustih naših otrok.

Da prvo odgovorim kako jih sploh odpravimo, ko se nam pojavijo. Mislim, da nič kaj posebej ne obstaja za afte v ustih. Moramo samo čakat, da same izginejo, saj nekje po 10 dneh ne bomo več vedeli, da smo jih imeli. Dobi se smrekovo mazilo, ampak, da bi po tem mazilu takoj izginile, ne bo najbolj držalo. Najpogosteje nastanejo nekje na področju žrela, nekateri takrat tudi mislijo, da imajo angino. Ampak ni nič povezano z njo, tudi naj bi nam takrat padel imunski sistem. Saj, če dobro premislimo je večinoma takih in podobnih težav kriv imunski sistem, ko nam pade. Zato je dobro, da se prehranjujemo čez celo leto zdravo, da jemo sadje in zelenjavo.

afte v ustih

Afte v ustih se lahko pojavijo čez celo leto. Nimajo določenega letnega časa, prav tako ne kje točno v ustih se bodo pojavile. Lahko imamo samo eno razjedo, lahko pa je tega več po naših ustih. Ko se pojavijo se izogibajte vroči hrani ter pekoči, slani in kisli. Saj če ste že imeli afte v ustih, že dobro veste kako ravnati. Najtežje je takrat z našimi otroki, ker te razjede res močno bolijo oziroma pečejo. Nikakor pa ne moremo jih blažiti s kakšnimi zdravili. Tudi ni zdravila, da jih ne bi dobili. Edino lahko probamo z zelenjavo in sadjem, da ga je več na našem jedilniku.